طريقة جديده لعمل القرص بدون ما تدخل الفرن روعه
القرص:
القرص من المعجنات تعمل من الدقيق او ما يسمي بالطحين يتم عجن الدقيق ثم تدخل النار لتخرج القرص ويوجد طريقه اخري اسهل و افضل و من دخولها الفرن و هي طريقتنا الجديده و الجميله و ان تقلي في الزيت وهذه هي طريقتنا يتم حشو القرص بعد خروجها حسب رغبتك اما بالشيكولاته او العجوي او المربي الاكله جميله وسهله و تتعلميها من خلال فديو دقيقتين فقط يمكن حشوها شيكولاته او مربي او جبه حسب رغبه اطفالك و اهل اسرتك انا شخصيا افضل الثلاثه مكونات تعملي تشكيله منها .المقادير:
- 2 صفار بيضه
- بيضه
- 200 جرام لبن دافي + 2 معلقه كبيره خميره
- رشه ملح
- 40 جرام زبده
- 2 معلقه كبيره سكر
- كيس فانيليا
- 2 معلقه كبيره زيت
- 400 جرام دقيق
طريقه عمل القرص بدون ما تدخل الفرن:
هنجيب نصف كيلو لبن ونحط عليه معلقتين كبار خميره و اتركيهم.هنجيب طبق كبير ونحط فيه 2 صفار بيضه 1 بيضه متكامله ونحط معلقه كبيره فانيليا سائله او لو مش عندك نحط خمس اكياس فانيليا ونحط 2 معلقه كبيره سكر وشويه ملح صغيره فنجال صغير زبده سيحه ونقلت كويس جدا ثم نوضع 300 جرام دقيق او ثلاثه كوب دقيق ونقلبهم ثم نوضع خليط اللبن والخميره ونعجن كويس جدا لو العجينه احتاجت دقيق ثاني نحط ونعجن كويس جدا لحد ما تلم معنا وتبقى عجينه طريه وناعمه نتركها تخمر لمده ساعتين على الاقل بعد ما تخمر نحضر العجين ونقطعه على شكل دوائر او على حسب الرغبه وذوقك بعد ما نقطعها نسيبها تخمر ثاني لمده ساعه ونصف على الاقل ثم نحضر زيت يكون طبعا نضيف ونحط فيه القرص الزيت طبعا يكون ساخن وعلى نار هاديه ثم نخرجها على مناديل المطبخ ثم نعمل فتحه صغيره بالسكينه ثم يتم حشوها بلحشو اللي تفضلي سواء كان شوكولاته او كاستر او مربه فراوله او اي نوع مربى تفضلي وعلى فكره ينفع تحشيها حاجه حادقه يعني زي جبنه بيضاء جبنه حادقه او اي نوع من انواع الجبن اللي تفضلي جربيها صدقيني هتعجبك وهتلاقي تحت فيديو عامله بالشرح و خطوه خطوه و صدقيني هيعجبك .
لمشاهده طريقه عمل القرص
هذه المدونه غير مسؤوله عن التعليقات وهي لا تعبر عنها وعن رأيها وانما تعبر عن الاشخاص الذين علقوا